31 Ekim 2018 Çarşamba

Yapay zeka dersleri, yapay zeka neye benzer, Yapay zeka haberleri, Yapay zeka Türkiye.!

Yapay zeka dersleri, yapay zeka neye benzer, Yapay zeka haberleri,  Yapay zeka Türkiye.!

Greenwich Associates tarafından yapılan araştırmaya göre bankaların çoğu yapay zekayı sistemlerinde kullanıyor, veya gelecek yıl da kullanmaya devam edecek. JP Morgan, Bank of America ve Wells Fargo gibi bankalar, kurumsal ve bireysel müşteriler için giderek artan oranda Artificial Intelligence AI (Yapay Zeka)kullanıyor. Çoğu banka çalışanı, AI gibi yeni teknolojilerin kariyerlerine yardımcı olacağını söylüyor.


Paranızı yöneten bir robot ister misiniz? Düşünecek ve öğrenebilecek bir bilgisayarla ne kadar kazanabilirsiniz. Bu sizlere fütüristik bir bilim kurgu romanı gibi gelse de, finansal hizmetlerde uygulanmaya başladı. Robotlar ve akıllı bilgisayarlar paranızı yönetmek için yardımcı oluyor ve hazırlanan bir rapora göre, önümüzdeki beş yıl içinde gelir ve istihdamı artırmak için bankalar daha fazla yapay zeka uygulamaları kullanacak.
Yapay zeka, imajı tanımak, konuşmayı anlamak, dilleri çevirmek ve kararlar vermek gibi tarihsel olarak insan zekası gerektiren görevleri gerçekleştirebilen bilgisayar sistemlerini ifade eder. Finansal hizmetlerde yapay zekanın bazı örnekleri, çekleri okuyan, yüksek ödemeleri ve özel transfer hatırlatıcılarını işaretleyen özel bildirimlerdir.

Yapay zeka dersleri, yapay zeka neye benzer, Yapay zeka haberleri,  Yapay zeka Türkiye.!

Abdullah Avcı en iyi 50 teknik adam arasında..!

Medipol Başakşehir teknik direktörü, İngiliz dergisi tarafından 2018'de dünyanın en başarılı 50 teknik direktörü listesinde 37. basamakta yer aldı.


Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, İngiliz Dergisi FourFourTwo tarafından 2018'in dünyada en iyi 50 teknik direktörü listesinde 37. sırada yer aldı. 
Dergide, Avcı için yapılan yorumda, "Fatih Terim ülkenin en büyük teknik direktörü olarak değerlendiriliyor ama Abdullah Avcı'nın müthiş taktik zekasına büyük saygı duyuluyor. Neredeyse taraftar desteksiz müthiş bir takım oluşturan Avcı, 3 büyük Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın hegemonyasını tehdit ediyor. 2017'de ligi ikinci, 2018'de üçüncü bitiren Başakşehir, bu sezon da şampiyonluk için mücadele veriyor." ifadeleri yer aldı

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Fatih Terim,

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Vodafone 41. İstanbul Maratonu, Vodafone 41. İstanbul Maratonu güzergahı.!

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Vodafone 40. İstanbul Maratonu'na büyük ilgi olduğunu ve bu yıl rekor katılım beklendiğini söyledi..


Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda 11 Kasım'da gerçekleştirilecek Vodafone 40. İstanbul Maratonu öncesinde AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
30 bin çipli sporcunun yanı sıra yüz binlerce İstanbullu da katılacağı 11 Kasım'daki Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nun yaklaştığını ifade eden Süel, "40. İstanbul Maratonu'na her zamankinden daha fazla talep var. 10-15 km'ye kayıtlar kapanmış durumda. Yurt dışı ve yurt içi koşuculardan büyük ilgi var." dedi.
100 ülkeden 3 bin 500 yabancı çipli sporcunun koşacağı maraton öncesinde Süel, "Geçen yıla göre katılım yüksek maratona başvurular ise devam ediyor." bilgisini verdi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Vodafone 41. İstanbul Maratonu, Vodafone 40. İstanbul Maratonu güzergahı,

İstanbulkart mobil uygulaması hizmete girdi.!

İstanbul'daki tüm toplu ulaşım araçlarında seyahat edebilmeyi kolaylaştıran ve 16 milyon kişi tarafından kullanılan İstanbulkart mobil uygulaması hizmete girdi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "İstanbul'da 16 milyon civarında İstanbulkart var. İstanbul kart üzerinden yıllık 3,5 milyar lira ödeme hareketi oluyor. Artık dolum için kuyruklarda bekleyerek zaman kaybına son veriliyor. İstanbulkart'a bakiye yükleme işlemini mobil uygulama ile otomatik hale getirmiş durumdayız." dedi.
İBB iştiraki Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş (BELBİM) tarafından geliştirilen tamamıyla özgün, yerli ve milli İstanbulkart mobil uygulamasıyla toplu taşıma araçlarındaki "Yetersiz bakiye!" anonsu da tarih olacak.

İstanbulkart mobil uygulaması ios, İstanbulkart mobil uygulaması hata,

Gıda fiyatlarındaki dalgalanmaya yakın takip.!

Gıda ve ürün piyasaları ile ürün fiyatlarındaki oynaklıkların yakından izlenmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde piyasa bilgi ve izleme sisteminin oluşturulması sağlanacak.


2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'ndan yapılanürün piyasalarındaki spekülatif ve manipülatif hareketler, tarımsal ürün piyasalarındaki arz-talep dengesini ve tüketici fiyatlarını yakından etkiliyor. Gıda fiyatlarında talep yönlü artışlar görülürken, döviz kurlarındaki yükseliş sonucu yurt içi fiyatlardaki artışlar önemli seviyelere çıktı.
derlemeye göre, Türkiye'deki iklim koşulları, yağış rejiminde görülen değişimler ile
Gıda fiyatlarındaki artışların önlenmesine yönelik çalışmalar hızlandırılırken, fiyat artışlarını kısmen engelleyebilmek adına gıda arz zincirine ilişkin kayıt sistemi güçlendirilecek, lisanslı depoculuk yaygınlaştırılacak, yaş meyve-sebze tedarik zincirinde lojistik altyapılar ve yatırımlar iyileştirilecek. Ürünlerin paketleme, nakliye, depolama ve perakende satışa sunulmasında uyulması gereken standartlar belirlenecek.

gida-fiyatlarndaki-dalgalanmaya-yakin-takip

FETÖ Mahkeme Sonuçları, haberler fetö tahliye, fetö tahliye,

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün yargı yapılanmasına yönelik soruşturmalar neticesinde açılan 239 davadan 206'sında yargılanan hakim ve savcılar, hapis cezalarına çarptırıldı.


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "yargı yapılanması" kapsamında açılan 239 davadan 206'sında yargılanan hakim ve savcılar, ''silahlı terör örgütüne üye olmak''suçundan hapse mahkum edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgütün "yargı yapılanması"na yönelik soruşturmalar neticesinde açılan davaların görülmesine devam ediliyor.
Bu kapsamda, meslekten ihraç edilen 239 hakim-savcıya yönelik açılan davalardan 206'sı mahkumiyetle sonuçlanırken, 33 davada beraat yönünde karar verildi.
İstanbul ağır ceza mahkemelerince görülen davalarda 206 sanık ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 6 yıl 3 ay ila 15 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı.
Yine FETÖ'ye iltisaklı bulunduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen hakim ve savcılara yönelik açılan 50'yi aşkın dava ve birçok soruşturma ise sürüyor.
Açılan ve devam eden davalarda İzmir'deki "Askeri Casusluk" davasına bakan heyette üye hakim İsmail Kurt, ''Balyoz Planı'' davası savcılarından Hüseyin Kaplan, FETÖ/PDY tarafından 2014 Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için aday gösterilen eski hakim Ayşe Neşe Gül ile eşi eski savcı Cevat Gül, ''Balyoz Planı" davasının eski hakimi Ali Efendi Peksak ve "Ergenekon", "Balyoz" ve "Poyrazköy" gibi kumpas davalarına ve soruşturmalarına bakan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Ercan Şafak'ın yargılanmaları sürüyor.

FETÖ Mahkeme Sonuçları, haberler fetö tahliye, fetö tahliye,

Uzay Meraklısı Çocuk, Astroloji Meraklısı Çocuk, Meraklı Çocuk,

2024 yılında insanlı yolculuğun planlandığı Mars, dünyadaki üç uzay kampından biri olan İzmir'deki Uzay Kampı Türkiye'de çocuklara tanıtılacak.


Dünyanın pek çok yerinden uzay meraklısı çocuk, gelecekte yerleşim kurulması planlanan Mars'ı, koloni canlandırma modülleri ve 3 boyutlu video haritalama teknolojisiyle Türkiye'de tanıyacak.
Dünyadaki üç uzay kampından biri olan ve her yıl geniş bir coğrafyadan uzay tutkunu çocukları uzay bilimleri ve teknolojileri içerikli programlarıyla ağırlayan Uzay Kampı Türkiye, 2024 yılında insanlı seyahatin planlandığı Mars'ı, "Nesil Mars" adıyla kurulan alanda anlatacak.
Mars'ta kurulacak ilk koloninin canlandırıldığı modüllerin bulunduğu alanda, çocuklara, bu gezegenin karakteristik özellikleri, yapısı, Mars'ta yaşamın zorlukları ve zorlukların üstesinden nasıl gelineceği gösterilecek.
Kamp katılımcıları alanda, habitat, araştırma ve ikmal ünitesi, hidroponik ve laboratuvar ünitesi gibi etkileşimli modüller ile Mars'ta yaşamı deneyimleyecek. Senaryosu Uzay Kampı Türkiye çalışanları tarafından yazılan "Mars'ta Yaşam" konulu kısa filmler, üç boyutlu video haritalama teknolojisi ile izletilecek.

Uzay Meraklısı Çocuk, Astroloji Meraklısı Çocuk, Meraklı Çocuk,

Müslüm filminin gişe rakamları ve hasılatı.!!

Konusunu, hayata gözlerini yuman sanat dünyasının efsane ismi Müslüm Gürses'in geçmişten günümüze dek devam eden yaşamının oluşturduğu Müslüm isimli sinema projesi seyircisi tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. 26 Ekim 2018 tarihi itibariyle vizyondaki kıymetli yerini alan, hem izleyicisine duygu yüklü anlar yaşatan hem de hafızalarda kalıcı iz bırakan sahnelerde imzasını taşıyan Müslüm yılın ön satış rekorunu kırarak ilk üç günde 600.141 kişi tarafından izlendiğinin bilgisine ulaşıldı. Peki, beyaz perdeye aktarılmasıyla birlikte yüksek gişe rakamlarıyla başarısından söz ettiren Müslüm Gürses'in sinema filmi ne kadar izlendi, kaç kişi tarafından izlendi? İşte, BoxOffice verilerinden elde edilen bilgiler doğrultusunda yoğun talep nedeniyle sinema salonlarındaki tüm seansları dolan, hatta ek seanslar açılan Müslüm yapımının toplam gişe ve hasılat rakamları açıklandı.

MÜSLÜM GÜRSES'İN FİLMİ NE KADAR İZLENDİ, KAÇ KİŞİ? GİŞE VE HASILAT RAKAMLARI...
Beyaz perdeye taşındığı ilk günden itibaren sinema salonlarını doldurmayı başaran, 26 Ekim 2018 tarihi itibariyle 921 sinema salonunda vizyona giren ve baş rollerini ise Timuçin Esen ve Zerrin Tekindor’un üstlendiği Müslüm Gürses’in izleyicisini derinden etkileyen yaşamının konu olarak işlendiği Müslüm sinema projesinin ne kadar izlendiği, gişe ve hasılat rakamlarını BoxOffice açıkladı. BoxOffice verilerinden elde edilen bilgiler ışığında; Ayla filminin yapım şirketi olan Dijital Yapım Evi imzasıyla seyircisini ağırlayan, yönetmenliğini ise Ketche (Hakan Kırvavaç) ve Can Ulkay'ın üstlendiği Müslüm sinema projesi ilk üç günde 600.141 kişi tarafından izlendi. Öte yandan senaryosunu Gürhan Özçiftçi ve Hakan Günday'ın kaleme aldığı Müslüm filminin ilk üç günlük gişe hasılatı 8 milyon 883 bin 174 TL olarak kaydedilmiştir.


30 Ekim 2018 Salı

İdlib'de hafızlara icazet töreni..!!

Suriye'nin İdlib ilinde Kur'an-ı Kerim kursunu tamamlayan 26 öğrenci için tören düzenlendi.




Belçika'dan Van'a bisikletle geldiler

Belçika'dan 4 ay önce bisikletle dünya turuna çıkan, 7 ülke geçtikten sonra Türkiye'de de birçok kenti gezen çift, son olarak Van'da tarihi ve turistik mekanları dolaştı.

Belçika'dan 4 ay önce bisikletle dünya turuna çıkan çift, 7 ülke gezdikten sonra geldikleri Van'da birçok tarihi ve turistik mekanı dolaştı.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de sınıf öğretmenliği yapan 26 yaşındaki Joanna De Wolf ile muhasebeci eşi 31 yaşındaki Nick Van Weyenberg, 4 ay önce dünya turu hayallerini gerçekleştirmek için yola çıktı.
Güzergahlarındaki güzellikleri görebilmek için otobüs, uçak gibi ulaşım araçları yerine bisikleti tercih eden çift, 2 ay boyunca Hollanda, Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan'ı gezdi.
Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapan çift, birçok şehirdeki tarihi ve doğal güzellikleri dolaşarak Van'a ulaştı.


Hollanda'da müslüman olan siyasetçinin sosyal medya hesabı donduruldu

Hollanda'da Müslüman bir siyasetçi, ABD'deki sinagog saldırısı hakkında paylaştığı mesaj nedeniyle Facebook hesabının dondurulduğunu söyledi.

Aşırı sağcı Özgürlük Partisinden ayrılarak Müslümanlığı seçen ve ardından Birlik Partisi lideri olan Arnoud Van Doorn'ın, ABD'de geçen hafta düzenlenen sinagog saldırısıyla ilgili paylaştığı mesaj nedeniyle Facebook hesabı bir ay süreyle donduruldu.
Aynı zamanda Lahey Belediyesi Meclis Üyesi olan Van Doorn, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sinagog saldırısını düzenleyen Robert Bowers'ın sosyal medya üzerinden paylaştığı "Gözlerini aç. Pis kötü Müslümanları ülkeye getiren pis kötü Yahudilerdir. Yahudileri durdur, daha sonra da Müslümanlardan endişe duy." mesajına karşılık kendisinin de "Bu, Robert Bowers tarafından yazılmış. O Yahudilerden ve Müslümanlardan nefret ediyor. Medya bunu sadece bir antisemitizm (Yahudi karşıtlığı) olarak yansıtmayı bırak. Bu aynı zamanda bir Müslüman nefreti." mesajını paylaştığını ifade ederek hesabının dondurulma gerekçesinin bu mesaj olduğunu savundu..


Tarihi tünele bakım zamanı..!!

Karaköy-Beyoğlu arasında yolcu taşıyan tarihi Karaköy Tünel hattı, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 2 gün hizmet vermeyecek.

Karaköy-Beyoğlu arasında yolcu taşıyan tarihi Karaköy Tünel hattıbakım ve onarım çalışmaları sebebiyle 2 gün ulaşım hizmeti veremeyecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, günlük 15 bin yolcu taşıyan Tarihi Tünel, İstanbullulara daha iyi hizmet verebilmek adına, 30-31 Ekim tarihlerinde bakım ve onarım çalışması nedeniyle seferlerine ara verecek.
Tarihi Tünel İşletmesi'nin kapalı olduğu süre içinde Karaköy-Beyoğlu istasyonları arasındaki ulaşım, İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından konulan otobüs seferleriyle sağlanacak.
Dünyanın en eski ikinci metrosu olan Karaköy ile Beyoğlu'nu en kısa yoldan birbirine bağlayan ve İstanbullulara 1875 yılından bu yana kısa bakım dönemleri dışında aralıksız hizmet veren tarihi tünel, günde ortalama 198 sefer gerçekleştiriyor.
Tarihi tünel'in yıllık yolcu sayısı 5 milyon 500 bin kişiyi buluyor.


Fatih Terim'in 56. derbi heyecanı başlıyor..!!

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile karşılaşacak Galatasaray'da Fatih Terim, teknik direktörlük kariyerinde 55 derbi maçta görev yaptı.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında 2 Kasım Cuma günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatasaray'da Fatih Terim, teknik direktörlük kariyerinde 56. kez derbide görev yapacak.
Galatasaray, tecrübeli teknik adam yönetiminde daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş ile Süper Lig, Türkiye Kupası, TFF Süper Kupa, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası ve Gurbet Kupası'nda toplam 55 müsabaka oynadı.
Sarı-kırmızılı takımda dördüncü dönemini geçiren 65 yaşındaki Terim, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile yapılan bu karşılaşmalarda 21 
alibiyet, 20 beraberlik ve 14 mağlubiyet gördü.


Tarihi Eyüpsultan Mezarlığı defineciler tarafından talan ediliyor..!!

Define arayıcılarının altın ve mücevherat bulma umuduyla Eyüp Mezarlığı'ndaki tarihi mezar taşlarına verdiği zarar giderek artıyor.

İstanbul'da, güvenlik kamera sisteminin olmadığı Eyüpsultan Mezarlığı'nda defineciler tarafından tahrip edilen tarihi mezar taşlarına her gün bir yenisi ekleniyor.
Alınan bilgiye göre, define arayıcılarının Eyüpsultan Mezarlığı'ndaki tarihi mezar taşlarına verdiği zarar giderek artıyor. Altın ve mücevherat bulma umuduyla tarihi mezarlığa dadanan defineciler, bölgede güvenlik kamera sistemi olmamasından cesaret alarak kazı yapıyor.
Tarihi mezar taşlarının tahrip edilmesine tepki gösteren semt sakinleri buna bir an önce çözüm bulunmasını bekliyor.
Tarihçi Talha Uğurluel, gençliğinden bu yana Eyüpsultan'da bulunduğunu belirterek, "Her hafta burada bir mezar taşı kırılır, çatlar, düşer, parçalanır. 10-20 sene sonra burada çok daha az mezar taşı kalacaktır. Önüne geçmek zorundayız. Burası güvenlik kamerası sistemiyle donatılmalı." dedi.

Erdal İnönü'nün vefatının üzerinden 11 yıl geçti..

Eski SHP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Devlet ve Dışişleri Bakanı ve fizik profesörü Erdal İnönü, 11 yıl önce vefat etti.

Eski SHP Genel BaşkanıBaşbakan YardımcısıDevlet ve Dışişleri Bakanı ve fizik profesörü Erdal İnönü'nün yaşamını yitirmesinin üzerinden 11 yıl geçti.


Trafikte denetim artırılacak..!!

Trafik kazalarında can ve mal kayıplarının önlenmesi amacıyla gelecek yıl yaklaşık 27,5 milyon araç ve sürücü denetlenecek.

Trafik güvenliğinin artırılması, kazalarda can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi amacıyla bir dizi önlem alınacak, akıllı ulaşım sistemlerinden yararlanılacak.
2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, trafik kazalarında meydana gelen ölümlerin yüzde 50 azaltılması hedefiyle Trafik Elektronik Denetim Sistemi kullanımının akıllı ulaşım sistemleriyle entegre şekilde yaygınlaştırılması için gelecek yıl bazı çalışmalar yapılacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı sorumluluğunda alınacak tedbirlere, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, TCDD Genel Müdürlüğü, RTÜK, yerel yönetimler ve ilgili sivil toplum kuruluşları katkı verecek.
Yıl boyunca yürütülecek çalışmalarla trafik denetimlerinin sayısı ve etkinliği artırılacak. Gelecek yıl 27 milyon 525 bin 638 araç ve sürücünün denetimi yapılacak. Trafik denetimlerinde kullanılmak üzere 286 araç satın alınacak.

700 bin öğrenciye eğitim

Trafik güvenliği konusunda 200 eğitici ve 700 bin öğrenciye eğitim verilecek, 3 kamu spotu ile 2,1 milyon afiş ve broşür hazırlanacak.
Kaza kara noktası ve sinyalize kavşak iyileştirmesi, oto korkuluk yapım ve onarımı, yatay ve düşey işaretleme çalışmaları da yıl boyunca sürdürülecek.

Akıllı ulaşım sistemleri

Bu kapsamda, 60 kaza kara noktası iyileştirmesi, 247 akıllı ulaşım sistemleri bileşenleri kurulumu yapılacak.
Akıllı ulaşım sistemleri, seyahat sürelerinin azaltılması, trafik güvenliğinin güçlendirilmesi, mevcut yol kapasitelerinin optimum kullanımı, mobilitenin artırılması, enerji verimliliği sağlanarak ülke ekonomisine katkıda bulunulması ve çevreye verilen zararın azaltılması gibi amaçlar doğrultusunda geliştirilen, kullanıcı-araç-altyapı-merkez arasında çok yönlü veri alışverişiyle izleme, ölçme, analiz ve kontrol içeren sistemleri kapsıyor.
Söz konusu sistemler, ücretlendirme sistemleri, park sistemleri, trafik kontrolü, trafik planlama ve akışın optimizasyonu, sürüş güvenliği gibi alanlarda kullanılıyor.
Gelecek yıl ayrıca 300 kilometre haberleşme altyapısı tesisi, 750 kilometre sarsma bandı uygulaması, 5 bin noktada ulaşım etütleri, 2 bin 500 kilometre oto korkuluk yapımı ve onarımı, 30 milyon metrekare yatay, 162 bin metrekare düşey işaretleme gerçekleştirilecek..


Sağlık çalışanlarına darp ın önlenmesine ilişkin teklif TBMM'de

AK Parti'nin, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin düzenlemenin de bulunduğu kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.


29 Ekim 2018 Pazartesi

Uzayda kuru kafa şeklinde yıldız nebulası fotoğraflandı

Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) Şili'nin Atacam Çölü'nde konuşlu bulunan Çok Büyük Teleskobu (ÇBT), Pupa Takımyıldızı'nda kuru kafa biçimli yıldız nebulasını fotoğrafladı.
ESA, "NGC 2467" adı verilen yıldız nebulasının yüksek çözünürlüklü bir imajını internet sitesinde yayımladı.
Gökbilimcilerin, şeklinden ötürü "Kurukafa ve Kemikler" diye adlandırdığı nebula, bol miktarda hidrojen içerdiği için aktif şekilde yıldız üretiyor. Nebulanın içinde farklı hızlarda hareket eden çok sayıda yıldız öbeği bulunuyor.
İrili ufaklı yıldızların, parlak yıldız öbeklerinin, gaz ve toz bulutlarının bileşiminin Dünya'dan bakıldığında aldığı özel biçim, bir insan iskeletinin yüz oyuğunu andırıyor.


Türksat, Ultra HD 8K yayınına başladı

Türksat 4B haberleşme uydusu üzerinden Ultra HD 8K test yayını başladı.
Türksat AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Ultra HD 8K test yayını, Türksat, Kızıl Elektronik, Vestel ile Socionext firmalarının iş birliğiyle gerçekleştirildi. Çalışmalar sırasında İstanbul'un tarihi ve doğal güzellikleri, Ultra HD 8K formatında çekilerek gerçeğe çok yakın yüksek çözünürlüklü görüntüler elde edildi.
HD yayınının 16 katı çözünürlüğe sahip olan Ultra HD 8K teknolojisine geçiş yapılması, bu tür teknolojilerin yaygınlaştığı dönemlerde, yerli firmalara söz konusu teknolojiyi dünyayla rekabet edecek şekilde ürün sunabilme imkanı verecek. Bu teknolojiye ait ürünlerde milli teknoloji üreticilerinin vereceği olası katkılar, ithalatın azaltılmasını ve ihracatın artırılmasını sağlayacak.
Öte yandan 1-3 Kasım'da İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek Global SatShow etkinliği kapsamında Ultra HD 8K yayın teknolojisi ziyaretçiler tarafından Türksat standında deneyimlenebilecek.


Yerli tıbbi cihaz üretimiyle ekonomiye büyük katkı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Görüntüleme cihazlarının yerelleştirilmesiyle tıbbi cihaz ithalatı önemli ölçüde azaltılarak, kamu maliyesine 10 yılda yaklaşık 6 milyar liralık katkı sağlanacak." dedi.

Sağlık bakanı Fahrettin kocaTürkiye'nin tıbbi cihaz harcamalarının yaklaşık yüzde 85'ini ithal ürünlere yaptığını belirterek, "Görüntüleme cihazlarının yerelleştirilmesiyle tıbbi cihaz ithalatı önemli ölçüde azaltılarak, kamu maliyesine 10 yılda yaklaşık 6 milyar liralık katkı sağlanacak." dedi.
Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşı, ilaç ve tıbbi cihazda yerelleşmenin güçlü bir sağlık politikası için çok önemli olduğunu söyledi.
Aşı ve çeşitli ilaçlarda başlatılan çalışmalara tıbbi cihazda yerelleşme projesinin de eklendiğini ifade eden Koca, Sağlık Endüstrileri Yönlendirme Komitesinin (SEYK) en önemli gündemlerinden birinin "Tıbbi Cihaz Yerelleşme Projesi" olduğuna dikkati çekti. Koca, söz konusu projedeki önceliğin tıbbi sarf malzemeleri, cerrahi el aletleri ve görüntüleme cihazları olduğunu vurguladı.


'Arap Kalkanı 1' tatbikatı yarın başlıyor..!!

Suudi Arabistan, "Arap Kalkanı 1" adı altında Mısır'da gerçekleştirilecek askeri tatbikatın yarın başlayacağını duyurdu.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, 30 Ekim-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan tatbikatta, Suudi Arabistan kara, hava ve deniz kuvvetleri ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Kuveyt, Ürdün ve Mısır silahlı kuvvetleri yer alacak.
Tatbikata katılacak Suudi güçlerin komutanı Tuğgeneral Abdullah bin Huseyin es-Subeyi, yarın başlayacak program için hazırlık devresinin tamamlandığını belirtti.
Subeyi, tatbikatın, Savunma Bakanlığının silahlı kuvvetleri eğitme amaçlı yıllık planlaması kapsamında gerçekleştirildiğini ifade etti.
Suudi Arabistan ve Mısır, Mercan Deniz Tatbikatı, Faysal Hava Tatbikatı gibi daha önce de birçok kez ortak askeri tatbikatlar gerçekleştirmişti


Dünyanın ilk kadın akrobasi pilotundan Cumhuriyet Bayramına özel gösteri

Dünyanın ilk kadın akrobasi pilotu, Semin Öztürk Şener, ilk kadın gösteri pilotu,

Dünyanın ilk kadın akrobasi pilotu, Semin Öztürk Şener, ilk kadın gösteri pilotu,
Türkiye'nin ilk profesyonel kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener, geleneksel fotoğraf çekiminin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yılın son gösterisini yaptı

Türkiye'nin ilk profesyonel kadın akrobasi pilotu 27 yaşındaki Semin Öztürk Şener29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 2018 yılının son gösterisini gerçekleştirdi.
Türkiye'nin ilk profesyonel akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk'ün izinden giderek uçma serüvenine 9 yaşında başlayan Semin Öztürk Şener, seyirci önündeki ilk uçuşunu 19 Eylül 2015'te Eskişehir'in Sivrihisar ilçesindeki Necati Artan Sportif Havacılık Tesisleri'nde yaptı.

Yurt içinde gerçekleştirdiği 10'u aşkın gösterinin ardından 14-15 Temmuz'da Romanya'da düzenlenen 35 yabancı akrobasi uçağının katıldığı Aeromania Havacılık Festivali'nde gökyüzünü renklendiren tek kadın olma unvanına sahip genç pilot, Türk kadınının istediğinde neler yapabileceğini herkese gösterdi.
Şener'in gösterilerinden etkilenen ABD'nin Colorado eyaletinin Denver kentindeki Wings Over The Rockies Hava ve Uzay Müzesi yetkilileri, Türk kadın akrobasi pilotunun 4x5 metrelik fotoğrafını ziyaretçileri havacılıkta heyecanlı ve katılımcı olmaya teşvik etmek için çeşitli sergilere sahip "fizyoloji" odasında izlenime sundu.

Aşkı için prenseslikten vazgeçti...

Japon Prenses Ayako halktan birisiyle evlendiği için unvanını kaybetti.

Japonya'da İmparator Akihito'nun kuzeni Prens Takamodo'nun üçüncü ve en küçük kızı Prenses Ayako, bir denizcilik şirketinde çalışan Kei Moriya ile evlendi.
Prenses Ayako unvanını kaybetmek pahasına başkent Tokyo'daki Meiji Shrine Tapınağı'nda düzenlenen törenle dünyaevine girdi.
28 yaşındaki Ayako, ülke kurallarına göre halktan biri olan 32 yaşındaki Moriya ile evlendiği için prenseslik unvanını resmen kaybetmiş oldu.
Evlilik törenine aile yakınlarından yaklaşık 30 kişi katılırken, tapınak etrafında bine yakın kişi toplandı.
Ayako tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu günü çok sayıda kişiyle kutlamaktan dolayı çok mutluyum. Güzel bir çift olacağız." ifadelerini kullandı.
Moriya da tebessümlerle dolu bir aile kurmayı ümit ettiğini söyledi.
12 Ağustos'ta nişanlanan çiftin tanışmasında Ayako'nun annesi Prenses Takamodo'nun rol oynadığı biliniyor.

1 milyon dolar ödeme yapılacak

Japonya'daki imparatorluk kurallarına göre prenses halktan birisiyle evlilik yemini edince prenseslik unvanını terk etmek zorunda kalıyor.
Yine aynı kurallar çerçevesinde Ayako'ya, statüsünü kaybettikten sonra bile yüksek yaşam standardını sürdürebilmesi için yaklaşık 1 milyon dolar ödeme yapılacak.


Sonbaharda doğa harikası: Arapgir

Tarihi köprüleri, kanyonları ve doğal güzellikleriyle saklı bir cenneti andıran Malatya'nın Arapgir ilçesi, sonbaharda rengarenk görüntüsüyle tabloları aratmayan manzaralar oluşturuyor.
Malatya'ya 110 kilometre uzaklıktaki Arapgir ilçesi, bünyesinde barındırdığı tarihi ve doğal güzellikleriyle sonbahar mevsiminde ziyaretçilerine tabloları aratmayan bir manzara yaşatıyor.
Engebeli ve dağlık bir bölgeye sahip olan 1250 rakımlı ilçe tarihi köprüleri, kanyonları, üzüm bağları ve mor reyhan tarlalarıyla sonbaharda da ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Bu özellikleriyle dikkati çeken ilçe, kış mevsimi öncesi misafirlerin uğrak yerleri arasında bulunuyor.
Doğa tutkunlarının yanı sıra fotoğraf meraklılarını da cezbeden ilçe, sonbaharın bütün renklerini barındıran manzarasıyla adeta doğal stüdyo imkanı sağlıyor.

Spor Toto Süper Lig'de haftanın skoru..!!

Ligde 10. hafta, yapılan 2 maçla tamamlandı. Atiker Konyaspor'u deplasmanda 1-0 yenen Medipol Başakşehir, liderliğe yükseldi. Sahasında MKE Ankaragücü'ne 3-1 yenilen Fenerbahçe, haftayı 15. sırada bitirdi.

Ligde bugün oynanan maçlarda Beşiktaş, sahasında Çaykur Rizespor'u 4-1, Akhisarspor da evinde Göztepe'yi 1-0 mağlup etti.
Süper Lig'de Atiker Konyaspor'u deplasmanda 1-0 yenen Medipol Başakşehir puanını 21 yaparak liderliğe yükseldi. Haftaya 19 puanla lider giren Galatasaray, deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor'a 2-0 yenilerek averajla 3. sıraya geriledi.
Deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 1-1 berabere kalan Kasımpaşa puanını 19'a çıkardı ve averajla 2. sırada yer aldı. Beşiktaş ise Çaykur Rizespor karşısında elde ettiği galibiyetle puanını 18 yaptı ve 4. sıraya yerleşti.
Sahasında MKE Ankaragücü'ne 3-1 yenilen ve Hollandalı teknik direktörü Phillip Cocu ile yollarını ayıran Fenerbahçe, haftayı 9 puanla 15. sırada bitirdi.

Haftanın sonuçları

Bursaspor-Aytemiz Alanyaspor: 2-0
Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Kasımpaşa: 1-1
Atiker Konyaspor-Medipol Başakşehir: 0-1
Antalyaspor-Trabzonspor: 1-1
Kayserispor-Demir Grup Sivasspor: 2-0
Evkur Yeni Malatyaspor-Galatasaray: 2-0
Fenerbahçe-MKE Ankaragücü: 1-3
Akhisarspor-Göztepe: 1-0
Beşiktaş-Çaykur Rizespor: 4-1