26 Kasım 2018 Pazartesi

Mehmet Ali Erbil'in boğazına delikmi açıldı..??

Söylemezsem Olmaz Programın katılan Prof.Dr. Yeşim Erbil kardeşi Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Yeşim Erbil yaptığı açıklamada "Şimdi bizim şuan yaşadığımız süreçte günlük pek değişiklik verebilecek durumda değiliz. Çünkü süre uzuyor uzayacakta, iyileşme yavaş yavaş olacak. Henüz solunum cihazına bağlı. Solunum cihazında ayırabilme çalışmaları ve tedavileri yapılıyor.

Prof.Dr. Yeşim Erbil:Söyleyen kim bilmiyorum, şimdi yoğun bakımda yatan hastalara bir sürü bir şeyler yapılır idrar sondası gibi. Bizimde hassasiyetimizi onlarında düşünmesi gerekiyor. Zaten ben hekim olarak hem kardeşi olarak yapılabilecek açıklamayı yapıyorum. Yoğun bakımda yatan hastalara kateterler,sondalar yapılır. Bunların detayı paylaşılacak şeylerde değil. " açıklamasında bulundu..



İST. Sancaktepede helikopter düştü..!!!

İstanbul sancaktepede askeri helikopter düştü 4 askerimiz şahit oldu :(
Allah c c merhametiyle muamele eder inş. Mekanları cennet olsun inş :(

Sebebi araştırılıyor.!!


LGS tarihi belli oldu..!!

Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihi 1 Haziran 2019 olarak belirlendi. Sayısal test süresi 20 dakika uzatıldı.!!
 Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihi 1 Haziran 2019 olarak belirlendi. LGS'de sayısal alan oturumu süresi 20 dakika uzatıldı. 50 soruluk sözel alanın süresi 75 dakika; 40 soruluk sayısal alanın süresi 80 dakika oldu. SINAV 1 HAZİRAN 2019'DA YAPILACAK MEB yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav tarihi belli oldu. Buna göre, LGS kapsamındaki merkezi sınav 1 Haziran 2019'da yapılacak. ÇOKTAN SEÇMELİ 90 SORU SORULACAK İki oturum olarak düzenlenecek sınavda, soru sayısı ve ders dağılımlarında bir değişiklik yapılmadı. Sınav, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. SAYISAL ALAN TESTİNİN SÜRESİ 20 DAKİKA ARTIRILDI Bakanlık, sayısal alan sınav oturumunda 60 dakika olan sürenin 20 dakika uzatılmasını kararlaştırdı. Buna göre, sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak. ÖRNEK SORULAR YAYIMLANDI Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 22 Kasım 2018 tarihinde, 2019 LGS sınavı örnek soruları üzerinden resmi açıklama yapıldı. Liseye Geçiş Sınavına dair örnek sorular yayımlandı. Bakanlık tarafından yayımlanan sorular sözel ve sayısal olmak üzere iki sayfa içinde yer alıyor.

 

23 Kasım 2018 Cuma

Cübbeli Ahmet Hoca Anjio oldu sondurumu nasıl..??

Ahmet Mahmut Ünlü, (cübbeli Ahmet hocamız) dün akşam sosyal medya hesabından bugün hastaneye yatacağını belirterek dua istemişti. Ünlü, anjiyo oldu ve tıkalı olan kal;p damarı açıldı. Bir süre yoğun bakımda kalan Ünlü'nün son durumu nasıl?




Cübbeli Ahmet Hoca bugün anjiyo oldu. Cübbeli Ahmet Hoca'nın sosyal medya hesaplarından yapılan son açıklamaya göre kalbinin iki damarında tıkanıklık tespit edilen Ünlü, stent takılmasının ardından yoğun bakımda tutuluyor..

Kalbindeki iki damarında %80 tıkanık olması nedeniyle stent takılmasının ardından Ünlü'nün yoğun bakım ünitesinde kontrol altına alındığı belirtildi. ​Cübbeli Ahmet'in Instagram hesabından yapılan ilk duyuruda şu ifadelere yer verildi.



Allâh-ü Teâlâ'ya sonsuz hamd-ü senâlar olsun. Kalbinin iki damarında 80 düzeyinde yeniden tıkanıklık oluşmuş, bu yüzden iki tane stent takıldı, fakat damarları çok sert olduğu için beş tane balon yapılmak durumunda kalmakla beraber operasyon başarılı geçti. Elhamdülillah şimdi kendisi iyidir, biraz yoğun bakımda müşahede altında tutuluyor. Duâ eden, ilgilenen ve üzülenlere son derece teşekkür ederiz. Allah Teâlâ sizlerin de hayırlı muratlarınızı ihsân eylesin! Âmîn! Medipol Hastanesi yöneticilerine ve operasyonu yapan Bilal Boztosun hocamıza son derece teşekkür ediyor ve başarılarının devâmını Cenâb-ı Mevlâ'dan niyâz ediyorum."



Cübbeli Ahmet Hoca'nın Instagram hesabından yapılan son paylaşımda ise "Cübbeli Ahmet Hocaefendi yoğun bakımdan, odasına çıkarılmıştır. Herşey Elhamdülillah yolunda ve normal gitmektedir. Duâlarında unutmayan bütün sevenlerine duâ ediyor ve teşekkür ediyor." bilgisi verildi.


Kaynak: İnternethaber

Mehmet Ali Erbil'in doktor kardeşi kötü haberi verdi..!!

Bir aydır yoğun bakımda yatan Mehmet Ali Erbil'in doktor kardeşi, şovmenin akciğer ve böbrek fonksiyonlarındaki yavaşlık yüzünden kısır döngüye girdiklerini söyledi.



Uçankuş'a konuşan Mehmet Ali Erbil'in kardeşi Yeşim Erbil, Cem Özer'in sağlıklı bir şekilde kameralar karşısına geçmesine çok sevindiklerini, aynısını abisi için de umduklarını söyledi..

Kaynak: posta

22 Kasım 2018 Perşembe

Watsapdan Arayan Bu Numaralara Dikkat Edin..!!

Dolandırıcıların WhatsApp üzerinden yeni oyunu ortaya çıktı. Son zamanlarda 0850'li hatlardan kullanıcılar aranmaya başlandı. Ancak WhatsApp kullanıcılarının bu numaraların yanı sıra haberimizde paylaştığımız numaralardan arandıklarında açmamaları gerekiyor.

Dolandırıcıların bazılarının başvurduğu 0850'li numaralar, kurbanlarına ulaşmak için kolay bir yol olarak görünüyor. 08504737253 de bu numaralardan sadece biri ve kullanıcıları dolandırmak için gece gündüz arama yapılıyor. Kullanıcıların bu tuzağa düşmemesi için telefonu hiç açmamalarında sonsuz fayda var.
Özellikle Pazar günü sabah erken saatlerde vatandaşları cep telefonları üzerinden rahatsız eden bu numaradan arayan kişiler bant kaydıyla kurbanlarını tuzağa düşürmeye çalışıyor. Türk Telekom ya da herhangi bir telekominikasyon şirketinden arıyormuş gibi yapan dolandırıcılar, vatandaşlara faturalarıyla ilgili değişiklik yapması gerektiği uyarısında bulunuyor. Bunun için de bazı direktiflerde bulunuyor.
DOLANDIRICILARIN KULLANDIKLARI NUMARALAR

08504737929, 08504737336, 08504737347, 08504737142, 08504737493, 08504737253...

Bazı WhatsApp kullanıcıları gelen aramalara ilişkin şu yorumlarda bulundu:
Dolandırıcılık yapan insanlar var dikkatli olun
İnternet sözleşmesi için diyorlar ama benim İnternetim bile yok. Ne bire ne ikiye tuşladim. Kapattım yine arıyorlar.
Sürekli arayıp yüksek fatura ödememeniz için internet sözleşmenizi yenileyin diyor kişisel bilgiler peşinde dolandırıcı bir numara int sağlayıcılarla ilgisi yok..!!



21 Kasım 2018 Çarşamba

Fatih Erbakan Parti Kuruyor..??

FATİH ERBAKAN İLK KEZ KONUŞTU
Konuyla ilgili Fatih Erbakan ilk kez konuştu. ShowTV'ye konuşan Fatih Erbakan, "Çatışmanın, kavganın içine girme gibi bir durumumuz yok, istemiyoruz. Yoksa söyleyecek sözümüz olmadığından değil. Tamamen hukuki bir süreç. Kira ödemeden oturmaları mümkün olamayacağı için oradan çıkmaları gerekti." ifadelerini kullandı. Fatih Erbakan, binayı kendilerinin kullanacağını söyledi.
YENİ PARTİNİN ADI REFAH OLACAK
Ayrıca eğer izin çıkarsa Fatih Erbakan yeni kuracağı partinin ismini "Refah Partisi" yapacak.



20 Kasım 2018 Salı

Selahattin Demirtaş Serbestmi Kalıcak..!!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istedi. AİHM gerekçe olarak, 'makul sürede yargılama yapılmaması'nı gösterdi. Kararın ardından ilk açıklama Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den geldi. Gül, "Kararı verecek olan yargı mercisi. AİHM iç hukukun bir parçası, bunu da AK Parti getirdi" dedi. Partisinin grup toplantısı sonrası AİHM'in kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hatırlatıldı. Erdoğan, "Karar bizi bağlamaz" şeklinde yanıt verdi. Ceza Hukukçusu Adem Sözüer de konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. Sözüer, "Çok ağır bir karar. Azerbaycan gibi ülkelere uygulanan hükümler bunlar. Bu karar bizim Avrupa Birliği ile ilişkilerimizi olumsuz etkileyecek. Anayasa Mahkemesi bir karar verseydi, AİHM'in kararına gerek kalmazdı" diye konuştu konuşmasınada bu işte papaz Andrew Brunson gibi olmasın sonra..??


Patlayan Sütlere Dikkat Edin..!!

Bugün patlayan sütleri araştırayım dedim ve sonuç vahim gerçekten, muhabbet etmediğim ancak tanıdığım birisinin ocağında Süt patlaması nedeniyle, firmaya telefon etmiş.
Firmadan bir görevli gelmiş,


Evet süt patlayabilir, sütün yapısından kaynaklanıyor. Sütleri değişik yerlerden alıyoruz. Her sütün yapısı aynı olmuyor. Bazıları patlayabiliyor. Daha önce de şikayet aldık. Bu normal bir durum." demiş :)
 "Eskiden sütler patlamıyordu. Şimdi niye patlıyor. İçinine ne atıyorsunuz?" demiş.?

"Biz bir şey atmıyoruz. Şimdiki sütler eski sütlerle aynı değil. Hayvanlara yedirdikleri yemler de aynı değil. Sütün yapısı da değişti." demiş :) ve gitmiş..


Ben katkı maddesi atmadıklarına inanmadım ama sütlerin patladığı bir gerçek onca şikayet var ne olucak bu işin sonu bilemicem ama Tarım ve köyişleri Bakanlığı veya Sağlık Bakanlığı acilen bir araştırma yapması gerekiyor yoksa bir sakatlık çıkacak Allah c c sonumuzu hayır etsin inş..!!

Videoyuda izleyin bakın nasıl uçuyor cezve..!! 








DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ NEDİR..??

20  Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, 1989 yılında kabul edilen Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’yle birlikle çocuk haklarının yasalarca tanınmasının kutlandığı bir gündür. Çocuk hakları ve bu haklara ulaşamayan çocuklar hakkında farkındalık oluşturmak bu günün kutlanma amaçları arasında yer almaktadır.
18 yaşın altındaki her bireyi çocuk olarak tanımlayan Sözleşme’de en temel değerler, ayrım gözetmeme, çocuğun yararının gözetilmesi, yaşama ve gelişme ve son olarak da katılım olarak yer almaktadır.
Günümüzde yaşanılan her çatışma ve savaş, en çok çocukları etkilemektedir. Dünyanın birçok yerinde birçok çocuk vatanından göç etmeye zorlanmakta ve güvenli bir yuva bulabilmek için binlerce kilometre yol alıp, denizlerden geçmeye çalışıp bir umut aramaktadır. Bazı gruplarca “tehdit” olarak görülen bu çocukların her gün cansız bedenleri Avrupa sahillerine vurmakta, sınırlardan geçerken yollarda harap olmaktadırlar. Bu vahim durum ise ne çocukların seçimi ne de kontrolü dahilindedir.
Bu sene, her seneden daha buruk yaşadığımız Dünya Çocuk Hakları Günü’nde, her çocuğun haklarını doya doya yaşayabilmesi ve güvenli ortamlarda “çocukça” yaşayabilmesi adına bütün yerel yönetimlere ve merkezi yönetimlere geleceğimiz olan çocuklarımız için her türlü yardımı ve desteği sunmaları çağrısını yapıyor ve çocuklarımızın yeniden oyun oynayabilecekleri sokaklarda ve bölgelerdeki çatışmaların bir an önce son bulmasını ümit ediyoruz.
Her çocuğun ve bireyin çocuk haklarını bildiği, uyguladığı ve uygulattığı çocuklarımız için hep birlikte yeniden inşa edeceğimiz barış dolu bir gelecek hedefiyle, Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun.


19 Kasım 2018 Pazartesi

Canlı Yayında Ölüm Anı Amerikan Güneşinde..!!


Amerikan güreşi yaparken azrail a s ın sol taraftan gelişini görüyor adam, ruhunun çıkmasıda baya sürüyor ama adam tek kelime konuşamıyor sağlık ekibine geldi ama boşuna tabi sayılı nefesi bittiği zaman dünyanın kıralı gelse nafile, Allah c c ölümün hayırlısını versin tüm müslümanlara inşallahu teâlâ..!!


18 Kasım 2018 Pazar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 100 Yaşındaki Nazmiye Bağcıyı Ziyaret Etti..!!

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 yaşındaki Nazmiye balcı'yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti..




Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan saat 18.00 sıralarında Kısıklı'daki konutundan çıkarak beylikdüzü'ne geçti,

Sayın Erdoğan, Beylikdüzü'nde bulunan özel bir hastanede tedavi gören 100 yaşındaki Nazmiye Balcı'yı ziyaret etti. Sayın Erdoğan Balcı'nın elini öperek 20 dakika kadar yanında kaldı, geçmiş olsun dileklerinde bulundu..!!

17 Kasım 2018 Cumartesi

MSB Hulusi akar'dan ABD'ye sert tepki..!!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'li askerlerle PKK/YPG'li teröristlerin bir araya geldiği görüntülerden duyulan rahatsızlığı dile getirerek, "ABD'den söz verdiği gibi terör örgütü YPG ile olan işbirliğini kesmesini bekliyoruz." dedi..



Açılış oturumunun yapılacağı salona gelişinde aralarında Kanada Savunma Bakanı Harjit Singh Sajjan’ın da bulunduğu katılımcılarla bir süre ayaküstü sohbet eden Akar, ilk oturumun ardından ABD’li senatörlerle bir araya geldi.
Görüşmede, ABD askerleri ve terör örgütü PKK/YPG üyelerinin bir arada oldukları görüntüleri anımsatan Bakan Akar, "Bu fotoğraflar medyamızda geniş yer bulmuş ve halkımızda rahatsızlık yaratmıştır. Halkımızın gözündeki Amerika ve Amerikan ordusunun imajına zarar vermiştir. ABD’den söz verdiği gibi terör örgütü YPG ile olan iş birliğini kesmesini bekliyoruz. DEAŞ terör örgütü de büyük oranda etkisiz hale getirilmesine rağmen ABD’nin terör örgütü YPG’ye kamyonlarla ve uçaklarla silah ve mühimmat vermesini kabul etmemiz mümkün değil. Güney sınırımızda bir terör koridoru oluşmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sabah namazı ve saati değiştirildi..!!





16 Kasım 2018 Cuma

Recep Tayyip Erdoğan kimdir..!!

 Rizeli olan Recep Tayyip Erdoğan, 26 Şubat 1954'te İstanbul'da doğdu. 1965 yılında Kasımpaşa Piyale İlkokulu'ndan, 1973 yılında ise İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Fark dersleri sınavını vererek Eyüp Lisesi'nden de diploma aldı. Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu.
Recep Tayyip Erdoğan
Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle iç içe bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplumsal sorunlarla ilgilenen Recep Tayyip Erdoğan'ın aktif politikaya adım attığı döneme rastlamaktadır.
Lise ve üniversite yıllarında Millî Türk Talebe Birliği öğrenci kollarında aktif görev alan Recep Tayyip Erdoğan, 1976 yılında MSP Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığı'na ve aynı yıl MSP İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı'na seçildi. 1980 yılına kadar bu görevlerini sürdüren Erdoğan, siyasi partilerin kapatıldığı 12 Eylül döneminde, özel sektörde bir süre müşavirlik ve üst düzey yöneticilik yaptı.
1983 yılında kurulan Refah Partisi ile fiilî siyasete geri dönen Recep Tayyip Erdoğan, 1984 yılında Refah Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı, 1985 yılında ise Refah Partisi İstanbul İl Başkanı ve Refah Partisi MKYK üyesi oldu. İstanbul İl Başkanlığı görevi sırasında diğer siyasi partiler için de model olan yeni bir örgütsel yapı geliştiren Erdoğan, bu dönemde özellikle kadınların ve gençlerin siyasete katılımını artırmaya yönelik çalışmalar yaptı; siyasetin tabana yayılarak geniş halk kitleleri tarafından benimsenip itibar görmesi yolunda önemli adımlar attı. Bu yapılanma, mensubu bulunduğu Refah Partisi'ne 1989 Beyoğlu yerel seçimlerinde büyük bir başarı kazandırırken, yurt genelinde de parti çalışmaları için örnek teşkil etti.
27 Mart 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, siyasî yeteneği, ekip çalışmasına verdiği önem, insan kaynakları ve malî konulardaki başarılı yönetimiyle dünyanın en önemli metropollerinden biri olan İstanbul'un kronikleşmiş sorunlarına doğru teşhis ve çözümler üretti. Su sorunu, yüzlerce kilometrelik yeni boru hatlarının döşenmesiyle; çöp sorunu ise dönemin en modern geri-dönüşüm tesislerinin kurulmasıyla çözümlendi. Hava kirliliği sorunu Erdoğan döneminde geliştirilen doğalgaza geçiş projeleriyle son bulurken, kentin trafik ve ulaşım açmazına karşı 50'den fazla köprü, geçit ve çevre yolu inşa edildi; sonraki dönemlere ışık tutacak birçok proje geliştirildi. Belediye kaynaklarının doğru kullanımı ve yolsuzluğun önlenmesi amacıyla olağanüstü önlemler alan Erdoğan, 2 milyar dolar borçla devraldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarını büyük ölçüde ödedi ve bu arada 4 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Böylece, Türkiye'nin belediyecilik tarihinde yeni bir çığır açan Erdoğan, bir yandan diğer belediyelere örnek olurken, bir yandan da halk nezdinde büyük bir güven kazandı.



Recep Tayyip Erdoğan, 12 Aralık 1997'de Siirt'te halka hitaben yaptığı konuşma sırasında, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere tavsiye edilen ve bir devlet kuruluşu tarafından yayınlanan bir kitaptaki şiiri okuduğu için hapis cezasına mahkûm edildi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine son verildi.
Recep Tayyip Erdoğan, 4 ay kaldığı cezaevinden çıktıktan sonra kamuoyunun ısrarlı talebi ve gelişen demokratik sürecin bir sonucu olarak 14 Ağustos 2001'de arkadaşlarıyla birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AK Parti) kurdu ve Kurucular Kurulu tarafından AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı seçildi. Milletin teveccüh ve güveni AK Parti'yi daha kuruluşunun ilk yılında Türkiye'nin en geniş halk desteğine sahip siyasî hareketi hâline getirdi ve 2002 yılı genel seçimlerinde üçte ikiye yakın parlamento çoğunluğuyla (363 milletvekili) tek başına iktidara taşıdı.
Hakkındaki mahkeme kararı nedeniyle 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletvekili adayı olamayan Erdoğan, yapılan yasal düzenlemeyle milletvekili adaylığının önündeki yasal engelin kalkması üzerine, 9 Mart 2003'te Siirt ili milletvekili yenileme seçimine katıldı. Bu seçimde oyların yüzde 85'ini alan Erdoğan, 22. Dönem Siirt Milletvekili olarak parlamentoya girdi.
15 Mart 2003 tarihinde Başbakanlık görevini üstlenen Recep Tayyip Erdoğan, aydınlık ve sürekli kalkınan bir Türkiye idealiyle, hayatî öneme sahip birçok reform paketini kısa süre içinde uygulamaya koydu. Demokratikleşme, şeffaflaşma ve yolsuzlukların engellenmesi yolunda büyük mesafeler katedildi. Buna paralel olarak ülke ekonomisi ve toplum psikolojisini olumsuz yönde etkileyen ve on yıllardır çözülemeyen enflasyon kontrol altına alındı, itibarını yeniden kazanan Türk Lirası'ndan 6 sıfır atıldı. Devletin borçlanma faiz oranları aşağı çekildi, kişi başına düşen millî gelirde büyük artış gerçekleştirildi. Ülke tarihinde daha önce görülmemiş hız ve sayıda baraj, konut, okul, yol, hastane ve enerji santrali hizmete girdi. Bütün bu olumlu gelişmeler, bazı yabancı gözlemciler ve Batılı liderler tarafından "Sessiz Devrim" olarak adlandırıldı.
Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde ülke tarihinin dönüm noktası olarak nitelenen başarılı girişimlerine ek olarak, akılcı dış politikası ve yoğun ziyaret-temas trafiğiyle Kıbrıs sorununun kalıcı çözüme kavuşturulması ve dünyanın çeşitli ülkeleriyle verimli ilişkiler geliştirilmesi konularında önemli adımlar attı. Tesis edilen istikrar ortamı iç dinamikleri harekete geçirirken, Türkiye'yi bir merkez ülke hâline getirdi. Türkiye'nin ticaret hacmi ve siyasal gücü, yalnız içinde bulunduğu coğrafî bölgede değil, uluslararası alanda da hissedilir düzeyde arttı.
Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde %46,6 oy alarak büyük bir zafer kazanan AK Parti’nin Genel Başkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 60. Hükûmeti’ni kurdu ve tekrar güvenoyu aldı.
Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran 2011 seçimlerinden de daha büyük bir zaferle çıktı ve % 49,8 oy alarak 61. Hükûmeti kurdu.
10 Ağustos 2014 Pazar günü, Türk siyasi tarihinde ilk kez doğrudan halkın oylarıyla ve ilk turda 12. Cumhurbaşkanı seçildi.
16 Nisan 2017 tarihindeki halk oylamasında kabul edilen Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanının partili olabilmesinin önünün açılmasının ardından Recep Tayyip Erdoğan, 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen 3. Olağanüstü Büyük Kongrede, kurucusu olduğu AK Parti'nin Genel Başkanlığına yeniden seçildi.
24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %52.59 oy oranıyla yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.
16 Nisan 2017’de kabul edilen Anayasa değişikliği ile hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı olarak 9 Temmuz 2018 tarihinde yemin ederek görevine başladı.
Recep Tayyip Erdoğan, evli ve 4 çocuk babasıdır.
Görsel olarak da izlemelisiniz..!



2018 KPSS ortaöğretim (lise) sınav sonuçları..!!

Uzun süredir beklenen 2018 KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı. Toplamda 3 milyon adayın katılım sağladığı KPSS ortaöğretim (lise) sınav sonuçlarını öğrenen adaylar, 50, 55, 60, 65, 70 ve daha üzeri puanlar ile hangi kurumlara başvuru yapılabileceğini araştırıyorlar. Peki hangi kurumlar bu puan aralığında alım yapıyor? Devlet memuru olarak atanmak için taban puan nedir?
50, 55, 60, 65, 70, 75, KPSS İLE HANGİ MEMUR ALIMLARINA BAŞVURU YAPILABİLİR?
50 ile 75 arasında KPSS puanı alan adaylar, lise mezunu memur alımlarına başvuru yapabilir. Belediyeler yönetmelik değişikliği ile düz memur alımlarını ve zabıta memuru alımlarını artık açıktan mülakat ile yapıyor. Birçok belediye 50-75 KPSS taban puanı ile memur alımı yapıyor. Öte yandan Jandarma sivil memur alımında da KPSS 55 şartı var ekledi..



Önümüzdeki günlerde açıklanacak tercih başvuruları ile birlikte KPSS ortaöğretim sınav sonucuna göre en düşük puanla alınacak memurlar belli olacak.
ALIM YAPILAN MEMURLUK KADROLARI NELER?
En güncel devlet memuru alım ilanları aşağıda yer almaktadır. İlanlara başvuru yapacak adaylar kendilerine uygun olan ilanın başvuru şartlarını ve detaylarını linklere tıklayarak öğrenebilir. 
- Yargıtay Başkanlığı 38 Sözleşmeli Personel Alacak
İçişleri Bakanlığı Giriş (Sözlü) Sınavı İle 15 AB Uzman Yardımcısı Alacak
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 150 Meslek Personeli Alacak
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği 20 Uzman Yardımcısı Alacak
- Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Sözleşmeli Personel Alımı
- Çekmeköy Belediye Başkanlığı 15 Memur Alacak
- Sahil Güvenlik Komutanlığı 10 Memur Alımı Yapıyor
- TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ 2018 YILI DIŞ KAYNAKTAN MUVAZZAF SUBAY ADAYI TEMİNİ
- TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ DIŞ KAYNAKTAN MUVAZZAF ASTSUBAY ADAYI TEMİNİ
- Ardeşen Belediye Başkanlığı 3 Memur Alımı Yapıyor
- Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu Başkanlığı 47 Bilişim Uzman Yardımcısı
- Şırnak Belediye Başkanlığı 10 Memur Alımı
KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUCUNDA GÖRE ATAMALARDA BARAJ PUAN VAR MI?
Merkezi yerleştirmeler söz konusuysa 70 puan barajı da yoktur ancak daha önce de söylediğimiz gibi kurumlar en düşük puanda 70’in altına düşmeyebilirler. Kurumsal atamalarda 50-70’in altında bir puana genelde düşülmez. Ancak atamalar ve tercihlerle ilgili pek çok değişken olmakla birlikte çok yüksek puan alan biri bile atanamazken 75 puan alan biri de atanabilir. Bu yüzden tercihleri mantıklı ve akıllıca yapmak gerekmektedir.
BELEDİYELERE YAPILAN ESKİ ATAMALARIN İLANLARI

Boğazlıyan Belediyesi: Söz konusu belediyeye KPSS'den en az 50 puan almış olan personel adayları alnacak. Ayrıca alım kadroları farklı olup bu yönde KPSS 50 , 60 ve 70 puan da aranan pozisyonlarda mevcuttur. Buna göre KPSS En Az 50 Puan İle, 5 memur, 1 Bilet Satış memuru, 1 teknisyen ve 1 Veteriner alımı gerçekleştirecek. KPSS En az 60 puan ile ise, 1 Zabıta Memuru ve KPSS en az 70 puan ile 1 Mühendis olmak üzere toplamda Boğazlıyan Belediyesi 10 kişilik kadro ile alım gerçekleştirecek.

Van Belediyesi: Van belediyesi bünyesine Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri pozisyonlarında toplamda 140 kişilik boş kadro ile alım yapacak. buna göre adaylar başvurularını en geç 15 Haziran 2018 tarihine kadar yapmaları istenmektedir.

Pazaryeri Belediyesi: Pazaryeri belediyesi 1 kişilik kadro ile memur alacak.

DİĞER KURUMLAR!

Yargıtay Başkanlığı: Yargıtay Başkanlığı sözleşmeli olarak bilişim personeli alacağını geçtiğimiz günlerde belirtmişti. Yayımlanan ilana göre 5 kişilik boş kadro ile, 2 Web Prgramlama ve Tasarım Uzmanı ve 3 kişi Java Yazılım uzmanı olmak üzere 5 sözleşmeli bilişim personeli alıyor. Ayrıca adayların başvuruları kabul edilmesi ve Giriş sınavına katılabilmeleri için KPSS den ve YDS den puan almış olmaları şarttır.
Gelir İdaresi Başkanlığı: Gelir idaresi başkanlığı 2 farklı ilan yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre 400 kişilik kadrı ile Gelir uzma yardımcısı ve 35 kişilik kadro ile Avukat alımı yapılacak. Başvuru yapacak adaylar öncelikle başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir.

MSB İLE ANT. YAPILAN ATAMALAR

Milli Savunma bakanlığına bağlı olan Akaryakıt İkmal ve Nato Pol Tesisleri İşletme Başkanlığı bünyesindeki işçi personel eksikliğini karşılamak üzere Engelli statüsünde 1 Kişilik boş kadro ile Bilgisayar Teknisyeni alacağını açıkladı.

TÜSEB: Tüseb İŞKUR arcılığı ile 2 kişi alacak.

TÜBİTAK BÜNYESİNE YAPILAN MEMUR ATAMALARI
TÜBİTAK toplamda 42 kişilik boş kadro ile İŞKUR aracılığı ile engelli ve Terörle Mücadelede Yaralanan statüsünde işçi personel alımı yapacak. Ayrıca adayların başvuru yapabilmeleri için KPSS ye girmiş olmaları gerekmektedir

Gürpınar balık haline gece baskını yapıldı..!!

Gürpınar Balık Hali’nde yasa dışı avcılıkla mücadele kapsamında denetim yaptı.


Gece şok bir baskınla balık haline gelen yetkililer, balıkların satıldığı alanlarda, depolarda, gemi ve teknelerde incelemelerde bulundu. Denetimlere katılan yaklaşık 250 görevli, usulsüz ve yasak olan durumları tespit etti. Yasaklara uymayan 14 işletme hakkında “Su Ürünleri Kanunu” ve Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ" hükümlerine göre cezai işlem uygulandı. Boy yasağına takılan 5 ton balığa ise el konuldu.


14 Kasım 2018 Çarşamba

Mine Kırıkkanat: Atatürk benim ilahım, tapıyorum diyor..!!

Bir gazetede yazar olan "mine Kırıkkanat" denen şahıs ve bir TV kanalında açıklama yaptı açıklaması aynen şöyle: 10 yıl önce bu kadar Atatürkçü değildim. Şimdi Atatürk benim ilahım diyorum. Hiçbir kusurunu görmediğim "peygamber demiş oluyor" gibi Atatürk'e artık tapıyorum. 10 yıl önce tapıyordum demezdim..


Ne diyelim ki şimdi buna bedduacı değiliz Allah c c ıslah etsin hidayet versin..

Acil kelime-i Şahadet getirmesi lazım acaba farkındamı..!!

Videosu mevcut..!!


Mine Kırıkkanat kimdir..!!

1951 yılının Aralık ayında Ankara‘da doğmuştur. Aslen İstanbul‘ludur. Annesinin adı Şadiye’dir. Babası Kazım bey subay idi. Babasının kardeşi yani amcası da bir pilot teğmen idi, ve uçağı Kadifekale‘ye çakılınca Kırıkkanat soyadını almışlardır. Bir ablası vardır.
İlkokulu Ankara‘da Fevzi Atlıoğlu İlkokulunda o bulunan “Notre Dame de Sion Fransız Lisesi”nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünü bitirdi..


İstanbul Üniversitesi tarihi

Kuruluş: 30 Mayıs 1453) (tarihî) 1 Ağustos 1933 (modern)

Eski isimleri: Medâris-i Semâniye ve Fâtih Dârüşşifâsı(1453) Darülfünûn (1846) Darülfünûn-i Osmani (1869) Darülfünûn-ı Sultani (1873) Darülfünûn-ı Şahane (1900) İstanbulDarülfünûnu (1924)

1453’te dünya tarihinde yeni bir çağ başlamıştır. Bu tarihi dönemecin mekanı İstanbul’dur. İstanbul, kuzeyden güneye inen deniz yolunun ve doğudan batıya doğru giden karayolunun kesiştiği noktada yer almaktadır. Bu coğrafyaya doğal bir iç liman olan Haliç de eklenince ortaya tarih boyunca önemini kaybetmeyen bir şehir çıkmıştır.
Böylesine önemli bir coğrafyada yer alan İstanbul’u alan Fatih Sultan Mehmed, şehrin gelişmesi için hemen harekete geçer. Molla Gürani ve Molla Hüsrev gibi döneminin önde gelen hocalarından ders alarak kendini yetiştiren Fatih Sultan Mehmed, İstanbul’u yalnız devlet merkezi değil, aynı zamanda bilim ve kültür merkezi de yapmak ister.  
Dini bilimlerin yanı sıra fen bilimlerine de önem veren Fatih Sultan Mehmed’in davetiyle, Semerkad’dan Venedik’e, dünyanın farklı yerlerindeki sanat ve bilim adamları İstanbul’a gelmeye başlar. Süheyl Ünver, “Fatih Sultan Mehmed medreselerine müsbet ilimleri sokmakla büyük bir hamlenin başlangıcını yapmıştır” demektedir..

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, İstanbul'da, bulunan 1856'da kurulmuş özel Fransız lisesi. Osmanlı Devleti'nin ilk kız lisesi olarak eğitim hayatına başlayan kurum, günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı karma bir okuldur. Eğitim süresi hazırlık hariç dört yıldır. Türkçe ve Fransızca dillerinde eğitim yapılır..


Kadifekale..

Kadifekale, Tepekule'deki eski İzmir dışında, kentin Pagos'ta yeniden kurulduğu alandır. MÖ 4. yüzyılda kurulan kentte bugüne kadar varlıklarını sürdüren Helen, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait kalıntılar bulunmaktadır.

Rakım:186

İzmir merkezde körfeze hâkim bir noktada kurulmuş olan Kadifekale M.Ö. 3 yy.da Büyük İskender’in talimatı ile Generallerinden Lysimachos tarafından inşa edilmiştir. Deniz seviyesinden 186m.yükseklikte kurulan Kadifekale 6 kilometrelik bir alan üzerinde yer almaktadır. Doğu ve Güney duvarları tamamen yıkılmış olan kalenin Kuzey ve doğu duvarları ile beş kulesi ayakta kalmıştır. Kulelerin yüksekliği 20-35m.dir. Kale içinde Bizans Dönemine ait kemerli büyük bir sarnıç ve bir mescit kalıntısı bulunmaktadır..

İstanbul

İstanbul, Türkiye'de yer alan şehir ve ülkenin 81 ilinden biri. Ülkenin en kalabalık, ekonomik, tarihi ve sosyo-kültürel açıdan en önemli şehridir. Şehir, iktisadi büyüklük açısından dünyada 34., nüfus açısından belediye sınırları göz önüne alınarak yapılan sıralamaya göre Avrupa'da birinci, dünyada ise Lagos'tan sonra altıncı sırada yer almaktadır. İstanbul Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara kıyısı ve Boğaziçi boyunca, Haliç'i de çevreleyecek şekilde kurulmuştur. İstanbul kıtalararası bir şehir olup, Avrupa'daki bölümüne Avrupa Yakası veya Rumeli Yakası, Asya'daki bölümüne ise Anadolu Yakası veya Asya Yakası denir. Tarihte ilk olarak üç tarafı Marmara Denizi, Boğaziçi ve Haliç'in sardığı bir yarımada üzerinde kurulan İstanbul'un batıdaki sınırını İstanbul Surları oluşturmaktaydı. Gelişme ve büyüme sürecinde surların her seferinde daha batıya ilerletilerek inşa edilmesiyle 4 defa genişletilen şehrin 39 ilçesi vardır. Sınırları içerisinde ise büyükşehir belediyesi ile birlikte toplam 40 belediye bulunmaktadır..

Alan: 1.539 km²
Rakım: 40 m
Hava durumu: 11 °C, Rüzgar yönü: Kuzey, Rüzgar hızı: 16 km/s, Nem: %65

Nüfus: 15,03 milyon (31 Ara 2017)

Ankara..!!

Ankara, Türkiye'nin başkenti ve en kalabalık ikinci ili. Nüfusu 2016 itibarıyla 5.346.518 kişidir. Bu nüfus, 25 ilçede,1433 mahallede bulunmaktadır. İl genelinde nüfus yoğunluğu 209'dur..

Alan: 25.632 km²
Rakım: 938 m

Nüfus: 5,445 milyon (2017)

Alan kodu: 312

Aşk'a dair güzel sözler..!!

Ben aşık olmaktan değil, sana aşık olmaktan zevk aldım mutlu oldum. Çünkü cenneti, bir tek senin gözlerinde buldum.
Ömrüm desem, ömrüm yetmez seni sevmeye. Dünyam desem, küçük kalır bu sevgiye. Sen benim, sonsuzluğumun sonusun. Ne ömür gibi kısa, ne dünya kadar küçük.
Sen benim hiç vazgeçemediğimsin. En önemli gerçeğim, tek sevdiceğim. Seninle yaşamak, seninle yaşlanmak ve seninle ölebilmek istiyorum.
Sen benim en derinimsin. En sol yanım. Bir yandan mutluluğumken, bir yandan acım. Dünya döndükçe, ne olursa olsun ben seni seveceğim baş tacım.
Gönlüm kaydı gönlüne. En güzel dileğini, bizim için tutabilirsin artık.
Bu dünyadaki en güzel şey, kokusunun üzerine sinmesi.
Ne sevdαIαr gördü bu yürek, fαkαt bir sende çαrptı bu kαdαr kαIbim ve seni sen oIduğun için sevdi yüreğim. Ne çαredir, ne mecαI hiçbir güç ve kuvvet. Seni seviyorum ey yαr, geI bαnα bir pαrçα sükunet.
Şαyet hesαbınα eşIik edecekse soyαdım, ΑIIαh için öteki dünyαyα kαdαr senindir soI yαnım.
Ömrümün en virαne sαpαğındα eşit geIdi sαnα düşIerim, seni seven kαIbim ve sαçIαrınα vuruIαn gözIerim oIdu en büyük suçIu.
Dışαrısı soğuk ve dαhα soğuk oIαcαk. Ben ise soğuğun tαm ortαsındα senin için yαnαn yüreğimIe şαrkıIαr söyIeyeceğim bu güzeI günün αkşαmındα..!!



Videoyuda izleyebilirsin..!!


13 Kasım 2018 Salı

İP" de peş peşe istifalar devam ediyor..!!

Eski milletvekili Burhan Orhan İYİ PARTİ üyeliğinden, Betül Bayraktar Orhan Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyeliğinden, Prof. Dr. Azmi Yetim de Kurucular Kurulu ve parti üyeliğinden istifa etti. Burhan Orhan, "Meral Hanım yola çıktıklarını yolda bulduklarıyla değişti. Partiyi kimin yönettiğini bilmiyoruz. Hangi eller ya da kim? Meral Hanım yönetmiyor, sadece kumanda ediyor" dedi. Prof. Dr. Azmi Yetim de, "Ülkücülerin idealleri ve onurlarıyla oynamak en büyük hataydı ve siz bu hatayı yaptınız. Yazık ettiniz." ifadelerini kullandı.


CHP'li Kılıçdaroğlu 909 353 lira tazminat ödeyecek..!!

CHP'li Kılıçdaroğlu 909 353 lira tazminat  ödeyecek


  2017 yılında sayın Erdoğan'ın eniştesi, kardeşi, oğlu, dünürü ve eski özel kalem müdürü  Man Adası'na 15 milyon dolarlık parayı getirip götürdüğünü iddia etmişti bunu  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söylemişti ve gösterdiği dekontları savcılığa teslim etti bunun üzerine Başkan Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız   maddi ve manevi olarak açtığı tazminat davasını kazandı bunun üzerine mahkeme CHP li Kılıçdaroğlu'nu 909  353 lira tazminat ödeme ye mahkum etti..!!