31 Ekim 2018 Çarşamba

Uzay Meraklısı Çocuk, Astroloji Meraklısı Çocuk, Meraklı Çocuk,

2024 yılında insanlı yolculuğun planlandığı Mars, dünyadaki üç uzay kampından biri olan İzmir'deki Uzay Kampı Türkiye'de çocuklara tanıtılacak.


Dünyanın pek çok yerinden uzay meraklısı çocuk, gelecekte yerleşim kurulması planlanan Mars'ı, koloni canlandırma modülleri ve 3 boyutlu video haritalama teknolojisiyle Türkiye'de tanıyacak.
Dünyadaki üç uzay kampından biri olan ve her yıl geniş bir coğrafyadan uzay tutkunu çocukları uzay bilimleri ve teknolojileri içerikli programlarıyla ağırlayan Uzay Kampı Türkiye, 2024 yılında insanlı seyahatin planlandığı Mars'ı, "Nesil Mars" adıyla kurulan alanda anlatacak.
Mars'ta kurulacak ilk koloninin canlandırıldığı modüllerin bulunduğu alanda, çocuklara, bu gezegenin karakteristik özellikleri, yapısı, Mars'ta yaşamın zorlukları ve zorlukların üstesinden nasıl gelineceği gösterilecek.
Kamp katılımcıları alanda, habitat, araştırma ve ikmal ünitesi, hidroponik ve laboratuvar ünitesi gibi etkileşimli modüller ile Mars'ta yaşamı deneyimleyecek. Senaryosu Uzay Kampı Türkiye çalışanları tarafından yazılan "Mars'ta Yaşam" konulu kısa filmler, üç boyutlu video haritalama teknolojisi ile izletilecek.

Uzay Meraklısı Çocuk, Astroloji Meraklısı Çocuk, Meraklı Çocuk,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder